Na het afronden van de LTS en MTS Bouwkunde opleiding heeft ing. Michael Tijssen in februari 2008 zijn HBO Bouwkunde opleiding, met afstudeerrichting vastgoed-economie, afgerond aan de Haagse Hoge School. Zijn afstudeerproject richtte zich op de financiƫle, maatschappelijke en technische haalbaarheid c.q. mogelijkheden voor een bedrijfs- annex kantoorruimte.

Tijdens zijn studie heeft hij onder andere gewerkt als bouwkundig medewerker/tekenaar bij een architectenbureau en als assistent projectleider bij een projectontwikkelaar.

Na zijn afstuderen heeft hij gewerkt als projectontwikkelaar bij een vastgoedbedrijf die zich richtte op luxueuze projecten. Enkele jaren later heeft hij de overstap gemaakt naar een woningbouwcorporatie.

Hij heeft dan ook veel kennis en ervaring opgedaan in vele facetten van de bouw en vastgoed, maar de droom om een eigen bedrijf bleef bestaan. In 2013 heeft hij de sprong gewaagd, met Tijssen Bouwkundig Bureau zet hij de eerste stappen naar het ondernemerschap en dat bevalt hem goed.

Michael is persoonlijk gecertificeerd voor onder andere: VOL-VCA, IPAF en asbestherkenning. Tevens is Michael gecertificeerd EPA-W opnemer en adviseur.

Michael kenmerkt zich door zijn kennis van de markt, zijn probleemoplossend vermogen, zijn doortastende en serieuze aanpak en zijn oog voor detail.

De opdrachtgevers van Tijssen Bouwkundig Bureau kunnen dan ook rekenen op persoonlijke service, kwaliteit, kwantiteit maar ook op creativiteit.